Presentatie : Onderzoek Stalking en de impact op het leven van het kind.

Uitnodiging: Presentatie onderzoek vanuit de Hogeschool Utrecht


                ’’Stalking en de impact op het leven van het kind’’
     -   Kwalitatief onderzoeksrapport betreffende interviews met moeders van kinderen in het gezin waar gestalkt wordt   -


                                             - In samenwerking met de Beweging Stop Stalken en steunpunt GGZ Utrecht -

  

Het onderzoek
Wij zijn twee studenten aan de Hogeschool Utrecht. Wij volgen de opleiding ‘’Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’’. In het kader van ons afstuderen hebben wij onderzoek gedaan naar het onderwerp stalking. Stalking is een breed begrip.

‘’Het woord stalking wordt omschreven als het stelselmatig opzettelijk en ongewenst inbreuk plegen op de privacy van een ander, met als doel de ander te dwingen iets te doen, iets niet te doen, iets te dulden of met het doel de ander vrees aan te jagen. We hebben het in het kader van het onderzoek over de ex-partner in de vorm van de biologische vader van de kinderen.
Stalking is een specifieke vorm van psychisch geweld. Er wordt opzettelijk en herhaaldelijk iemand lastig gevallen. Dit kan de belager op verscheidene wijzen doen. Onder andere op de volgende wijzen: iemand op straat opzoeken en achtervolgen, via de telefoon of mail ongewenst contact zoeken of door te posten voor woon- en of werkplek.’’

Genodigden
Voor de presentatie zullen verschillende organisaties uitgenodigd worden. U kunt hierbij denken aan jeugdzorg, politie, de vrouwenopvang en dergelijke. Ook zullen de vrouwen die geïnterviewd zijn in het kader van het onderzoek aanwezig zijn.
Het betreft hier moeders van de kinderen in het gezin waarin de stalking heeft plaatsgevonden/plaatsvindt.

Waarom is het van belang om aanwezig te zijn?
Tijdens de presentatie zullen de onderzoeksuitkomsten gepresenteerd worden. Ten eerste zal er aandacht zijn voor de impact van stalking op een kinderleven. Ook zullen er aanbevelingen worden gedaan op het gebied van ‘’Stalking en de hulpverlening’’. Iets waar u als organisatie van kunt profiteren. Een kans die u niet wilt missen!

Wanneer
Donderdag 30 mei 2013: 15.30-17.00

Waar
Utrecht

Programma
Tijdstip         Programmaonderdeel
15.30               Presentatie onderzoek
16.00               Discussie
(De discussie betreft een actueel thema betreffende het onderwerp stalking)
16.30               Opmerkingen/feedback/conclusies
17.00               Einde programma


Aanmelden

Graag vernemen we voor
10 mei 2013 of u aanwezig kunt zijn bij onze presentatie. Dit kunt u doen door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Per organisatie mogen er 2 professionals aangemeld worden.

Het verzoek is om bij de aanmelding de volgende gegevens te vermelden
- Naam instelling
- Wie komt er?
- Naam, functie
- Contactgegevens: E-mail adres, telefoonnummer